λογότυπο σελίδας

Σπουδές

Οι προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα μας εφοδιάζουν τους απόφοιτους με ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και εμπειριών στην Ωκεανογραφία και στο θαλάσσιο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Το Τμήμα μας παρέχει στους νέους επιστήμονες τα απαιτούμενα προσόντα για να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ερευνητές και επαγγελματίες στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

διαβάστε εδώ τη γνώμη των αποφοίτων μας !


Το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας είναι το μόνο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα που προσφέρει προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, ή διδακτορικό τίτλο σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο της Ωκεανογραφίας.

Οι πανεπιστημιακές σπουδές διεξάγονται σε περιβάλλον υψηλής ποιότητας, με το εκπαιδευτικά και ερευνητικά έμπειρο ακαδημαϊκό προσωπικό σε συνεχή αλληλεπίδραση και ουσιαστική επικοινωνία με τους φοιτητές και φοιτήτριες. Η εκπαιδευτική διαδικασία επωφελείται από τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την έρευνα και την παραγωγή, και υποστηρίζεται από σύγχρονα εξοπλισμένα εργαστήρια, όπως και μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο ευρωπαϊκών συνεργασιών και προγραμμάτων ανταλλαγών. Το Τμήμα μας υποστηρίζει τους φοιτητές και φοιτήτριες στις μεταπτυχιακές σπουδές τους μέσω παροχής διευκολύνσεων σε υποδομές και υπηρεσίες, βράβευσης της ακαδημαϊκής αριστείας, και προσφοράς ευκαιριών για συμμετοχή σε ερευνητικό έργο.προπτυχιακές σπουδές | μεταπτυχιακές σπουδές | διδακτορικό δίπλωμα | πρακτική άσκηση


banner

Σπουδές με περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο

Η οικονομία μιας χώρας σαν την Ελλάδα, που διαθέτει 6000 νησιά και περισσότερα από 13000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, εξαρτάται προφανώς από τις θαλάσσιες δραστηριότητες. Το ένα τρίτο του ελληνικού πληθυσμού κατοικεί στην παράκτια ζώνη και σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από την ακτή, ενώ ο τουρισμός και η ναυτιλία αποτελούν δύο βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας. Η αλιεία είναι ένας επίσης σημαντικός τομέας που συντηρεί άμεσα ή έμμεσα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως στη νησιωτική χώρα. Υπό αυτές τις συνθήκες οι σπουδές στις Θαλάσσιες Επιστήμες αποκτούν ειδική βαρύτητα, και καλούνται να καλύψουν σύγχρονες ανάγκες για επιστημονικό δυναμικό με ολοκληρωμένη κατάρτιση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης διαχείρισης των πόρων του.

Σύγχρονες εγκαταστάσεις και τεχνολογικός εξοπλισμός


Το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας είναι εγκατεστημένο σε νεόδμητο κτήριο εφοδιασμένο με σύγχρονα εργαστήρια και επιστημονικό εξοπλισμό, ενώ διαθέτει και το Ερευνητικό Σκάφος Αμφιτρίτη για εφαρμογές στο πεδίο. Προσφέρει ένα εστιασμένο αλλά ταυτόχρονα φιλικό περιβάλλον, κατάλληλο να υποστηρίξει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, είτε αυτοί επιδιώκουν επαγγελματικούς στόχους, είτε ακαδημαϊκή ή ερευνητική καριέρα.

Ποιοτικές σπουδές στην πανέμορφη Λέσβο


Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους μπορούν να απολαύσουν ποιοτική ζωή στην πόλη της Μυτιλήνης. Το ανθρώπινο μέγεθός της, οι πολυάριθμες εκδηλώσεις που οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο και από πολιτιστικούς φορείς, η έντονη κοινωνική ζωή, οι φοιτητικές ομάδες/σύλλογοι καθώς και οι πολιτιστικές παραδόσεις της πόλης δίνουν τη δυνατότητα στο φοιτητή να συνδυάσει το υψηλό επίπεδο σπουδών του με καλή διασκέδαση και δημιουργική απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο. Οι νέοι φοιτητές θα αγαπήσουν το νησί και θα απολαύσουν ευχάριστη διαμονή.
Σας καλωσορίζουμε, και σας καλούμε να εξερευνήσετε τις δυνατότητες σπουδών στο Τμήμα μας.

mailto:anti-spam@anti-phishing.org | fake@antispam.org | @@ (at) (dot) .c@om .n@et | @ (at)@ @..(do.t) ...c ..@.et contact: no u f@ mailto: noone. antispam@ @spam spam -nospam

mailto:@@@@@@@ MailTo:@.@.@.@ @.@ .@. .@.com .@..com error@invalid@page@exception@hahahaa!!!mailto:: @nospam mailto:@NOSPAM.com nospam@com.com.com me@nospam.server.nl.com.uk.ca.edu.gov.exe ;) spammer at dot dot com fakeaddress at dot com dot com dot com dot com dot com $?�Ά??ε?Ύψ@hotmail.com &&$@blah.n?t We like it when email harvesters crash :)

WPOISON wpoison_el.php nospam