Εργαστήριο μικροβιολογίας
Στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών πραγματοποιούνται: οι εργαστηριακές ασκήσεις των μαθημάτων Θαλάσσια Μικροβιολογία και Μικροβιολογικός Ποιοτικός Έλεγχος Αλιευμάτων & Τροφίμων. Στόχος της άσκησης των φοιτητών στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας είναι να αποκτηθούν πρακτικές γνώσεις και ουσιαστική εξοικείωση με τους μικροοργανισμούς που απαντώνται στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Οι φοιτητές αναπτύσσουν δεξιότητες σχετικές με το πρακτικό μέρος των μαθημάτων της Θαλάσσιας Μικροβιολογίας και Μικροβιολογικού Ποιοτικού Ελέγχου Αλιευμάτων & Τροφίμων. Αναπτύσσουν αυτενέργεια και ερευνητική ικανότητα. Εξοικειώνονται με τις μικροβιολογικές τεχνικές και μεθόδους στους τομείς: (α) γενικής περιβαλλοντικής μικροβιολογίας - απομόνωση, καταμέτρηση, ταυτοποίηση αερόβιων και αναερόβιων μικροοργανισμών, μέτρηση ευαισθησίας σε αντιμικροβιακούς παράγοντες, (β) θαλάσσιας μικροβιολογίας υγειονομικού ενδιαφέροντος - απομόνωση, προσδιορισμός και καταμέτρηση βακτηριδίων - δεικτών κοπρανώδους μόλυνσης του υδάτινου περιβάλλοντος και μικροοργανισμών παθογόνων για τον άνθρωπο, (γ) μικροβιακής οικολογίας - σχέσεις των μικροοργανισμών της θάλασσας με θαλάσσια φυτά και ζώα (δ) μικροβιολογίας τροφίμων και αλιευμάτων.
Παράλληλα, υποστηρίζεται το ερευνητικό μέρος των πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών στο γνωστικό αντικείμενο της Μικροβιολογίας.